Tájékoztató az álláskeresők adatainak kezeléséről

  1. A.ADATKEZELŐK 

Get Work Trend Korlátolt Felelősségű Társaság (rövidített cégneve: Get Work Trend Kft., székhely: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 31. fszt. 1., cégjegyzékszám: 01 09 732303). Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-112328/2017.

Get Work Iskolaszövetkezet (székhely: 4556, Magy, József Attila út 37., cégjegyzékszám: 15-02-050644)

Get Work Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet (székhely: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 31., cégjegyzékszám: 01-02-054470)

(továbbiakban együttesen: Get Work)

Tekintettel arra, hogy az adatkezelés célját és eszközeit a fenti Get Work cégek együttesen határozzák meg, az adatkezelés tekintetében közös adatkezelőknek minősülünk.

A hozzájáruló nyilatkozat megadásakor lehetőséged van akként rendelkezni, hogy az adataidat csak bizonyos adatkezelők kezeljék (pl. csak a Get Work Trend Korlátolt Felelősségű Társaság és a szövetkezetek nem). Ez esetben az adatkezelő személyén mindig csak a megfelelő céget kell érteni, akinek az adatkezeléséhez hozzájárultál.

  1. B.ELÉRHETŐSÉGEINK
     

Adatvédelemmel kapcsolatos e-mail címünk: adatvedelem@getwork.hu

Központi telefonszámunk: +36 1 766 56 26

Központi címünk: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 31. fszt. 1.

  1. C.TERMÉSZETES SZEMÉLYEK ADATAINAK ÁLLÁSKERESÉSSEL, MUNKAKÖZVETÍTÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ KEZELÉSE 

  1. 1.Az adatkezelésről összefoglalóan 

A Get Work munkaközvetítéssel, szövetkezeti foglalkoztatással és munkaerő kölcsönzéssel foglalkozik, személyes adataid kezelésére ezen tevékenységünk keretében, a hozzájárulásod alapján, álláskeresés és egyéb foglalkoztatási lehetőségek ajánlása céljából kerül sor. Ebből a célból – adataid átadása nélkül, kivéve ún. „name check”, ld. lenti C.6 pontot – akár harmadik személy munkáltatók, akár a Get Work tagok által kínált állásokat vagy szövetkezeti foglalkoztatást is ajánlhatunk számodra.

Az álláskeresés céljából történő adatkezelés alatt azt értjük, hogy a képzettségednek, adottságaidnak és igényeidnek megfelelő álláslehetőségekről, munkalehetőségekről e-mail(eke)t küldünk neked, valamint konkrét állásajánlat esetén a tanácsadóink megkereshetnek a megadott elérhetőségeiden. Bizonyos esetekben személyes interjúra, illetve adott esetben előzetes tesztek kitöltésére is felkérhetünk.

Az adatkezeléssel érintett személyek a Get Work közvetítésével keresnek állásokat és foglalkoztatási lehetőségeket, vagy regisztráltak valamely harmadik fél által üzemeltetett állásportálon.

Az adataid önkéntes megadásával – függetlenül az adatfelvétel módjától – hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a hozzájárulásod visszavonásáig a jelen adatvédelmi tájékoztatóban foglaltaknak, valamint a vonatkozó hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeljük.

Amennyiben csak egy konkrét álláshirdetésre jelentkezel, de nem regisztrálsz a honlapunkon és más módon sem járulsz hozzá a további adatkezeléshez, akkor az adataidat csak a konkrét pozícióval összefüggésben kezeljük, és a pozíció betöltését követő legfeljebb 90 nappal, de legkésőbb az ügyfelünk felé fennálló díjigényünk kiegyenlítésével töröljük. Amennyiben a jogviszony valamely Get Work taggal jött létre (pl. azért, mert elfogadtad egy munkaerőkölcsönzésre vonatkozó ajánlatunkat, vagy az egyik szövetkezet tagjává kívánsz válni), akkor e jogviszony keretében, a jogviszony létesítésekor megadott külön tájékoztatás szerint kezeljük tovább az adataidat.

A jelen tájékoztató hatálya alatti adatkezelések tekintetében adott hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod, de ez nem befolyásolja a visszavonás előtt történt adatkezelésünk jogszerűségét.

Az adataidat nem továbbítjuk hozzájárulásod nélkül a munkaadó partnereinknek (ügyfeleinknek). Amennyiben jelentkezésed alapján úgy gondoljuk, hogy az adott pozíció neked való, akkor telefonon vagy e-mailben – az ügyfél megnevezésével – külön engedélyt kérünk tőled, hogy az adataidat továbbíthassuk az ügyfelünk felé.

  1. 2.Milyen adatokra van feltétlenül szükségünk, és mi a következménye annak, ha nem adod meg az adataidat? 

Az adatszolgáltatás önkéntes, ami azt jelenti, hogy az adatokat nem vagy köteles megadni. Ahhoz, hogy a honlapunkon regisztrálj, illetve szolgáltatásainkat teljesíteni tudjuk, minimálisan is szükségünk van a nevedre és az e-mail címedre, vagy, ha nem a honlapunkon keresztül juttatod el hozzánk az adataidat, akkor a nevedre és valamilyen elérhetőségedre. Az álláskeresés szempontjából releváns információkat (pl. keresett pozíció) nem kötelező megadnod, de, ha ezeket az adatokat nem közlöd velünk, akkor nem tudunk számodra állásokat ajánlani, így eleshetsz a munkalehetőségektől.

  1. 3.Az adatkezelés jogalapja 

Az adatkezelés jogalapja az önkéntesen, megfelelő tájékoztatás alapján megadott hozzájárulásod, amelyet a honlapunkon történő regisztrációval, vagy egy álláshirdetésünkre történő jelentkezéssel, egy állásbörzén az önéletrajzod átadásával, vagy egyéb, a hozzájárulást félreérthetetlen módon kifejező cselekedet útján adsz meg.

Adott esetben a hozzájárulást nem közvetlenül nekünk, hanem egy harmadik személynek adtad meg. Ez esetben a hozzájárulásod arra terjedt ki, hogy részünkre ez a harmadik személy pl. egy online állásportál az általad megadott adatokat továbbíthassa.

Egyes esetekben az adatokat a jogos érdekünk alapján kezeljük, de ez csak olyan adatokra terjedhet ki, amelyeket előzetesen önként adtál meg nekünk. Ez azt jelenti, hogy az ügyfeleink felé továbbított álláspályázatokat megőrizhetjük az ügyfelünk felé fennálló megbízási díjigényünk kiegyenlítéséig. Ellenkező esetben nem tudnánk bizonyítani, hogy az ügyfeleinkkel fennálló szerződés szerinti kötelezettségünket teljesítettük. Figyelembe véve, hogy társaságunk fő tevékenységei a munkaközvetítés és munkaerőkölcsönzés, társaságunk bevétele főként a munkaadók részére nyújtott szolgáltatások ellenértékéből adódik. Ebből adódóan kiemelkedő érdekünk fűződik a teljesítésünk bizonyíthatóságához, díjigényünk érvényesítéséhez. Ezért úgy gondoljuk, hogy a korlátozás szükséges és arányos, figyelembe véve azt is, hogy a személyes adatokat a jelentkezők önként adták meg részünkre, és az igényérvényesítésen kívül más célokra az adatokat – a hozzájárulás visszavonása esetén – nem használjuk fel. Ilyen esetben (ha a hozzájárulást korábban visszavontad) legfeljebb a megbízási díjigényünk kiegyenlítéséig tároljuk az adatokat, és más célból azokat nem használjuk fel.

  1. 4.A kezelt adatok köre, célja, jogalapja, tárolás időtartama 

Adatkezelésünk az álláskeresők (jelöltek) következő személyes adataira terjed ki:

 

Adatok köre

Az adatkezelés célja

Fontos információk

A tárolás időtartama

Honlapon történő regisztráció kapcsán megadandó, illetve megadható személyes adatok

Vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, jelszó

Felhasználói fiók kezelése a jelentkező által

Ezen adatok megadása nélkül nem tudsz regisztrálni honlapunkon.

Hozzájárulás visszavonásáig (külön is szerkeszthető, de teljes körűen csak a regisztráció törlésével együtt törölhetőek)

 

A nyereményjáték lebonyolításával kapcsolatos adatkezelés a nyereményjáték szervezésétől számított 1 év, a nyertesek adatai tekintetében az adómegállapításhoz való jog elévüléséig (a gyakorlatban 8 évig) tart a tárolás.

A név és e-mail cím tekintetében közvetlen üzletszerzés, amennyiben ehhez a jelentkező hozzájárult

Esetenként nyereményjátékokat szervezünk, ilyenkor a megadott adatokat a nyereményjáték lebonyolítása céljából kezeljük (nyeremény átadása céljából a cím rögzítése is szükséges lehet).

Felhívjuk a figyelmedet, hogy nyereményjátékainkat jellemzően a regisztrációk ösztönzése céljából szervezzük.

Mobiltelefonszám

Kapcsolattartás állásajánlatok közlése céljából

Megadása nem kötelező, de a könnyebb kapcsolattartás érdekében javasolt. Ha nem adod meg az adatot, csak e-mailben tudunk értesíteni.

Hozzájárulás visszavonásáig (a regisztrációtól függetlenül szerkeszthető, törölhető)

Bruttó fizetési igény

Releváns állásajánlatok szűrése a jelentkező igényei szerint

Megadása nem kötelező, de segíthet az igényeidnek jobban megfelelő állásajánlatok megtalálásában. Ha nem adod meg az adatot, akkor előfordulhat, hogy olyan ajánlatokat is kapsz tőlünk, amik nem esnek egybe az elvárásaiddal.

Hozzájárulás visszavonásáig (a regisztrációtól függetlenül szerkeszthető, törölhető)

Bemutatkozás (álláskeresés kapcsán releváns információk megadására van lehetőséged)

Releváns állásajánlatok szűrése a jelentkező igényei, illetve alkalmassága szerint

Megadása nem kötelező, de egy jól megírt bemutatkozás hozzájárulhat a sikeres álláskereséshez.

Kérjük, hogy a bemutatkozásod ne tartalmazzon különleges adatot, vagy olyan adatot, ami a preferált állásokkal, illetve általában az álláskereséssel kapcsolatban nem releváns.

Hozzájárulás visszavonásáig (a regisztrációtól függetlenül szerkeszthető, törölhető)

Kompetenciák: kívánt terület, kívánt tevékenységi kör, szint

Releváns állásajánlatok szűrése a jelentkező igényei, illetve alkalmassága szerint

Megadása nem kötelező, de segíthet az igényeidnek jobban megfelelő állásajánlatok megtalálásában. Ha nem adod meg az információt, akkor előfordulhat, hogy olyan ajánlatokat is kapsz tőlünk, amik nem esnek egybe az elvárásaiddal.

Hozzájárulás visszavonásáig (a regisztrációtól függetlenül szerkeszthető, törölhető)

Önéletrajz, és az abban szereplő adatok, pl.

  • -- arckép, ha ez szerepel az önéletrajzban) 

  • --Természetes személyazonosító adatok (név, nem, születési hely és idő, állampolgárság) 

  • --Nyelvtudás, iskolai és egyéb végzettség, szakmai tapasztalat, preferált pozíció, érdeklődési terület 

  • --adott esetben vezetői engedély típusa 

  • --egyéb, az önéletrajzban szereplő adatok 

Releváns állásajánlatok szűrése a jelentkező igényei, illetve alkalmassága szerint

Megadása nem kötelező, de egy jól megírt önéletrajz hozzájárulhat a sikeres álláskereséshez.

Kérjük, hogy az önéletrajzod ne tartalmazzon különleges adatot, vagy olyan adatot, ami a preferált állásokkal, illetve általában az álláskereséssel kapcsolatban nem releváns.

Hozzájárulás visszavonásáig (regisztrációtól függetlenül szerkeszthető, törölhető)

Motivációs levél

Releváns állásajánlatok szűrése a jelentkező igényei, illetve alkalmassága szerint

Megadása nem kötelező, de egy jól megírt motivációs levél hozzájárulhat a sikeres álláskereséshez.

Kérjük, hogy a motivációs leveled ne tartalmazzon különleges adatot, vagy olyan adatot, ami a preferált állásokkal, illetve általában az álláskereséssel kapcsolatban nem releváns.

Hozzájárulás visszavonásáig (regisztrációtól függetlenül szerkeszthető, törölhető)

Eddigi jelentkezések

Az álláskereső általi jelentkezések, benyújtott pályázatok nyomon követése

A honlapunkon meglévő regisztrációdon keresztül megtett álláspályázataidat tároljuk a regisztráció tartama alatt.

Hozzájárulás visszavonásáig (regisztráció törléséig)

Facebook fiókból átvett adatok Facebook fiókkal történő regisztráció esetén, vagy a jelentkező hozzájárult ahhoz, hogy adatait a Facebook fiókján keresztül elérhető adatokkal kiegészítsük

Név, profilkép, életkori kategória, nem, nyelv, ország, valamint az egyéb nyilvános információk

Releváns állásajánlatok szűrése a jelentkező igényei, illetve alkalmassága szerint

 

 

Hozzájárulás visszavonásáig (regisztrációtól függetlenül szerkeszthető, törölhető)

LinkedIn fiókból átvett adatok LinkedIn fiókkal történő regisztráció esetén, vagy a jelentkező hozzájárult ahhoz, hogy adatait a LinkedIn fiókján keresztül elérhető adatokkal kiegészítsük

Név, profilkép, mottó, jelenlegi pozíciók, elsődlegesen megadott e-mail cím

Releváns állásajánlatok szűrése a jelentkező igényei, illetve alkalmassága szerint

 

Hozzájárulás visszavonásáig (regisztrációtól függetlenül szerkeszthető, törölhető)

Ha az adataidat harmadik személytől, pl. egy online állásportálon keresztül szerezzük meg

Mindazon adatok, amelyeket az álláskereső feltöltött az adott állásportálra a potenciális munkaadóval való közlés céljából

Releváns állásajánlatok szűrése a jelentkező igényei, illetve alkalmassága szerint

Az adatátvételről értesítő levelet küldünk az érintetteknek, egyúttal felhívjuk a figyelmet a honlapunkon történő regisztráció lehetőségére

Hozzájárulás visszavonásáig

Egyéb adatok

Más módon való jelentkezés útján megadott adatok, amelyek a fenti sorokban már ismertetett adatokat jelenthetnek (pl. önéletrajz, motivációs levél elküldése egy álláshirdetésre, átadása személyesen valamelyik irodánkban).

A fent megadott célok vonatkoznak az egyéb módon megadott, de a fenti kategóriákba eső adatok esetén

 

Ha egyedi álláshirdetésre jelentkezel, és nem járulsz hozzá a további megkeresésekhez, vagy nem regisztrálsz a honlapon, akkor adataidat a pozíció betöltését követő 90 napon belül, de legkésőbb az ügyfelünk felé fennálló díjigényünk kiegyenlítésével töröljük.

Konkrét álláshirdetésre való jelentkezés kapcsán az adott állás szempontjából lényeges további személyes adatok

Konkrét állásajánlat esetén az alkalmasság előzetes felmérése

Ha valamilyen okból egyéb adatok lennének szükségesek, akkor ezeket egyedileg kérjük el tőled.

 

Alkalmassági tesztek

Konkrét állásajánlat esetén az alkalmasság előzetes felmérése

Adott esetben munkaadó partnerünk különböző tesztek előzetes kitöltését kérheti. A tesztek csak a betöltendő pozíció szempontjából releváns információt nyújthatnak, és csak az adott pozíció betöltésével kapcsolatban feladatot ellátó munkatársaink ismerhetik meg az eredményeket.

Az adott pozíció betöltéséig kezeljük, illetve, ha további nyitott állásajánlatok kapcsán is szeretnénk felhasználni a teszteredményeidet, ehhez külön hozzájárulást fogunk kérni tőled.

Az egyeztetésekkel, interjúkkal kapcsolatos feljegyzések, szóban közölt adatok, preferenciák

Releváns állásajánlatok szűrése a jelentkező igényei, illetve alkalmassága szerint, kapcsolattartás

Ha beszélünk pl. telefonon, az ott elhangzó releváns információkról a kollégánk feljegyzést készít.

A feljegyzés tartalmától függ a tárolás időtartama.

Különleges adat (pl. egészségi állapotra vonatkozó adat, bűnügyi személyes adat)

Konkrét állásajánlat esetén az alkalmasság előzetes felmérése

Ilyen adatokat csak írásbeli hozzájárulásoddal és csak abban az esetben kezelünk, ha egy általad megpályázott konkrét állásajánlatra történő kiválasztás során ez szükséges.

Az adott pozíció betöltéséig kezeljük.

  1. 5.Honnan szerezzük meg az adataidat? 

Minden esetben tőled származnak az adatok. Az adataid többek között az alábbi módokon kerülhetnek hozzánk.

  1. a)Regisztrálsz a honlapunkon keresztül a karrier oldalunkra, és ott megadod a fent jelzett személyes adataidat. Regisztrálhatsz egyedi módon az adataid megadásával, de Facebook vagy LinkedIn fiókon keresztül is tudsz regisztrálni.  

Ha Facebook fiókodon keresztül regisztrálsz, a Facebook a következő adatokat adja át nekünk: a nyilvános profilod adatai és az e-mail címed. A nyilvános profilod adatai a neved, profilképed, életkori kategóriád, nemed, nyelved, országod, valamint az általad megadott egyéb nyilvános információk.

Ha LinkedIn fiókodon keresztül regisztrálsz, a LinkedIn a következő adatokat adja át nekünk: neved, profilképed, mottód, jelenlegi pozícióid, elsődlegesen megadott e-mail címed.

A Facebook vagy LinkedIn ikonra történő kattintás után a rendszer nem regisztrál automatikusan, hanem további megerősítést kér majd a csatlakozással és adatátadással kapcsolatban.

Regisztrációkor külön-külön nyilatkozhatsz arról, hogy az adatkezeléshez történő hozzájárulást mely célok tekintetében adod meg.

A regisztráció csak a megadott e-mail címre küldött levélben szereplő linkre kattintás után, az a regisztráció megerősítésével válik aktívvá (ún. double opt in rendszert alkalmazunk).

Az adatvédelmi beállításaidat, és a korábban megadott hozzájárulásaidat bármikor meg tudod nézni és módosítani tudod a karrieroldalon, a felhasználói fiókodba való bejelentkezést követően, a „GDPR” / „Adatvédelmi beállításaim” ikonra kattintva.

Lehetőséged van arra, hogy a felhasználói fiókodat inaktívvá tedd; ez esetben a regisztrációd megmarad és a feltöltött információkat megőrizzük, de azokat nem használjuk fel álláskeresés céljából. Az inaktív státusz beállítását akkor javasoljuk, ha éppen nem keresel állást, de szeretnéd megőrizni a regisztrációdat, hogy a feltöltött adatok ne vesszenek el és fel tudd használni, ha esetleg megint állást fogsz keresni.

Ha másfél éve nem mutatsz semmilyen aktivitást az oldalunkon, nem jelentkezel hirdetésünkre és kollégáinkkal történő telefonos egyeztetések alkalmával sem jelzed álláskeresési szándékod, akkor a regisztrációdat töröljük.

  1. b)Önéletrajzodat valamelyik irodánkban, vagy egy állásbörzén személyesen átadod kollégáinknak, vagy levélben juttatod el hozzánk. 

  2. c)E-mailben, postai úton vagy telefonon jelentkezel egy konkrét álláshirdetésünkre. 

  3. d)Regisztráltál egy online állásportál oldalon, ahol mi adatbázis hozzáférést vásároltunk. 

  4. e)Bármely más módon megadtad valamely kollégánk számára az adataidat, és hozzájárultál a jelen tájékoztatóban rögzített adatkezeléshez, általunk történő megkereséshez. 

Tájékoztatunk, hogy az adataid bekerülnek az online ATS (applicant tracking system) rendszerünkbe, amelynek szolgáltatója az Online Üzleti Intelligencia Kft. (6720 Szeged, Kárász u. 9.). E cég az itt tárolt adatok tekintetében adatfeldolgozónak minősül, erről bővebben lásd a lenti F pontot.

  1. 6.Adattovábbítás 

Az adataidat nem továbbítjuk hozzájárulásod nélkül a munkaadó partnereinknek (ügyfeleinknek), vagy más, harmadik személyeknek. Ez alól kivétel az ún. „name check” lefolytatása, amelynek során potenciális munkaadó ügyfeleink részére kizárólag az általunk alkalmasnak ítélt pályázók neveit továbbíthatjuk abból a célból, hogy kiderüljön, szerepel-e már az adott pályázó az ügyfelünk nyilvántartásában. Ezt követően, amennyiben jelentkezésed alapján megfelelőnek tartunk téged az adott pozícióra, akkor telefonon vagy e-mailben – az ügyfél megnevezésével – külön engedélyt kérünk tőled, hogy a neveden túl megadott egyéb adataidat továbbíthassuk az ügyfelünk felé.

Természetesen, ha jogszabályi kötelezettségünk van az adatok továbbítására, vagy valamely hatóság hív fel bennünket az adatok közlésére (például bírósági eljárásban kapunk ilyen irányú végzést), akkor ennek – hozzájárulásod hiányában is – kötelesek vagyunk eleget tenni.

Adott esetben jogos érdekünk alapján az adatokat jogi képviselőnknek, vagy más tanácsadónak továbbíthatjuk (pl. egy bennünket érintő jogvita során, ahol a kérdéses személyes adat releváns lehet jogaink érvényesítése céljából).

  1. D.A WEBOLDALUNK LÁTOGATÓIT ÉRINTŐ ADATKEZELÉS 

  1. 1.Sütik 

A honlapunk megfelelő működéséhez néha „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépeden, ahogy azt más nagy webhelyek és internetszolgáltatók is teszik.

  1. 2.Mik azok a sütik? 

A sütik kis szövegfájlok, melyeket a webhely az oldalaira látogató felhasználó számítógépén, illetve mobilkészülékén tárol el. A sütik segítségével a honlap bizonyos ideig megjegyzi a műveleteidet és személyes beállításaidat (pl. a felhasználói nevedet, a nyelvet, a betűméretet és a honlap megjelenítésével kapcsolatos többi egyedi beállítást), így neked nem kell azokat újra megadnod minden egyes alkalommal, amikor honlapunkra ellátogatsz, vagy az egyik lapról átnavigálsz egy másikra.

  1. 3.Hogyan használjuk fel a sütiket? 

Honlapunk sütik segítségével tartja nyilván a következőket:

- a weboldalunk látógatójának azonosítása (pl.: bejelentkezett státusz megjegyzése, illetve, hogy ki van bejelentkezve)

- annak ellenőrzése, hogy a böngésződ a legfrissebb verzión van-e, és ha nem, akkor figyelmeztető ablakot dob fel, lehetőséggel a frissítésre.

- amikor megnyitod a karrier portálunkat, szerveroldalon kapsz egy munkamenet sütit. Ennek van egy azonosítója, ez az azonosító fog tárolódni a "getwork_career" sütiben. Ezt az azonosítót minden alkalommal elküldi a kliens a szerveralkalmazásunknak, ami ebből tudja hogy nem egy új, hanem egy létező látogatóról van szó, így az ő munkamenetében tárolt adatokat betölti, új munkamenet nyitása helyett.

- ha bejelentkezel, a munkamenet adatai közé tárolásra kerül a bejelentkezett felhasználó fiókjának az adatbázis azonosítója. Ezzel hozzárendelődik a jelenlegi munkamenethez, innentől kezdve bejelentkezve maradsz, és a saját tárolt adataidat láthatod például a profil menüponton belül.

- a süti maga semmi mást nem tartalmaz, csak az azonosítót, ami hozzáköti egy létező munkamenethez a látogatót. Kijelentkezés után az adott munkamenet törlődik, és létrejön egy új munkamenet, új azonosítóval, vagyis a sütiben tárolt azonosító is változik. Ha ekkor egy új személy ül a számítógéphez, az előző munkamenetnek még az azonosítása is lehetetlen (nem is létezik már).

- A sütiknek az engedélyezése nem feltétlenül szükséges a webhely működéséhez, de javítja a böngészés élményét és teljesítményét. Törölheted vagy letilthatod ezeket a sütiket, de ebben az esetben előfordulhat, hogy a webhely bizonyos funkciói nem működnek rendeltetésszerűen.

A sütik által tárolt információkat nem használjuk fel a személyazonosságod megállapítására, és a mintaadatok teljes mértékben az ellenőrzésünk alatt állnak. A sütik által tárolt információk kizárólag az itt leírt célokra kerülnek felhasználásra.

  1. 4.A sütik karbantartása 

Lehetőséged van arra, hogy karbantartsd és/vagy tetszés szerint töröld a sütiket. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos tudnivalókért látogass el az aboutcookies.org webhelyre. Törölni tudod a számítógépeden tárolt összes sütit, és a böngészőprogramok többségében le tudod tiltani a telepítésüket. Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy minden alkalommal, amikor ellátogatsz egy adott oldalra, manuálisan el kell végezned egyes beállításokat, és számolnod kell azzal is, hogy bizonyos szolgáltatások és funkciók esetleg nem működnek.

  1. E.AZ ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGOK 

  1. 1.Milyen jogokkal rendelkezel az általunk végzett adatkezeléssel kapcsolatban? 

Természetesen a hatósághoz is fordulhatsz ezen az elérhetőségeken:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.

Telefon: +36 -1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Ha jogellenes adatkezelést tapasztalsz, polgári pert is kezdeményezhetsz. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per a lakóhelyed szerinti törvényszék előtt is megindítható (itt találod a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét: http://birosag.hu/torvenyszekek).

  1. 2.Hogyan tudod érvényesíteni jogaidat?  

Ha hozzánk szeretnél fordulni azért, hogy valamely fenti jogodat érvényesítsd, akkor írj nekünk e-mailt az adatvedelem@getwork.hu e-mail címre, vagy hívj minket a +36 1 766 56 26 telefonszámon. Természetesen postai úton is bejelentheted a kérésedet, ez esetben erre a címre küldd a levelet: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 31. fszt. 1.

Ha bejelented, hogy valamely jogoddal élni kívánsz, akkor mi indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatunk a kérés nyomán hozott intézkedéseinkről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, további két hónappal meghosszabbíthatjuk az időtartamot. A határidő meghosszabbításáról a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül mindenképpen tájékoztatunk. Ha elektronikus úton nyújtottad be a kérelmet, mi is elektronikus úton fogunk válaszolni, kivéve, ha kifejezetten megjelölöd, hogy más módon kéred a választ.

Ha úgy ítéljük meg, hogy nem kell intézkedéseket tennünk a kérelmed nyomán, úgy késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelmed beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatni fogunk az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy panaszt nyújthatsz be az adatvédelmi hatóságnál, és élhetsz bírósági jogorvoslati jogoddal is.

Jogaid gyakorlását díjmentesen biztosítjuk. Ha a kérelmed egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, akkor észszerű összegű díjat számíthatunk fel, vagy megtagadhatjuk a kérelem alapján történő intézkedést.

  1. F.ADATFELDOLGOZÓK 

 

Adatfeldolgozók azok, akik a társaságunk nevében végeznek adatkezelési műveleteket. Az adatfeldolgozók az adatok sorsáról semmilyen körülmények között nem döntenek, csupán technikai feladatokat hajtanak végre, melynek során az adatokhoz hozzáférhetnek.

 

Adatfeldolgozóink:

 

  1. G.        ADATBIZTONSÁG 

A személyes adataid kezelésével összefüggésben a Get Work gondoskodik az adatok biztonságáról, továbbá megteszi mindazon elvárható technikai és szervezési intézkedéseket, illetve kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályokban foglalt előírások érvényre juttatásához szükségesek.

Rendszeresen ellenőrizzük az informatikai szolgáltatások és az informatikai biztonság működőképességét, a hálózatunk biztonságát, valamint a vonatkozó belső szabályzatok gyakorlati betartását. Az adatokról adatfeldolgozóink segítségével földrajzilag elkülönített helyeken, rendszeres biztonsági mentéseket készítünk, napi háromszor. Tűzfalat, illetve megfelelő vírusvédelmet alkalmazunk. Az adatokat, jelszavakat megfelelő titkosítással védjük a jogosulatlan hozzáférés ellen.

A személyes adatokhoz való hozzáférés korlátozott, személyes adataidat a Get Work azon munkatársai ismerhetik meg, akik a Get Work szolgáltatásnyújtásának megvalósításában, a munkavállalók kiválasztásában, a munkaerőkölcsönzés vagy szövetkezeti foglalkoztatás keretében történő jogviszony létesítésben, a szolgáltatás fogadója részére történő munkavégzés megszervezésében, a munkaközvetítésben közreműködnek.

Amennyiben az adattovábbításhoz az adott ügyfél/ügyfelek (potenciális munkaadók) tekintetében hozzájárulsz, úgy biztosítjuk, hogy az ügyfelünknél is csak azon személyek ismerik meg adataidat, akiknek az adott pozíció betöltésével kapcsolatos feladata van.

  1. H.A TÁJÉKOZTATÓ IDŐBELI HATÁLYA 

Jelen tájékoztató 2018.05.25. napjától hatályos. A tájékoztató módosításának jogát fenntartjuk. A tájékoztató módosítását honlapunkon közzétesszük, az esetleges módosítások csak a közzétételt követően hatályosak.